De zomer nadert, er worden weer plannen gemaakt voor vakantie! Dat betekent dat ook het kampeerseizoen weer start. Kamperen is al sinds jaar en dag bijzonder populair onder Nederlanders, en dat is niet voor niets.  Eropuit gaan met tent of caravan geeft veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en voor iedereen is wel een passend kampeermiddel en dito kampeerlocatie te vinden, of dat nu bij de boer is of op een luxueuze familiecamping. 

Een goede voorbereiding is het halve werk, of je nu een beginnende of een door de wol geverfde kampeerder bent. Niets is zo vervelend als op de plaats van bestemming te merken dat je kampeeruitrusting niet volledig is of mankementen vertoont. Een checklist met een overzicht van alles wat mee moet en mag en een planning van wat wanneer gecontroleerd moet worden kan aardig wat vakantieleed besparen. We geven graag een paar aandachtspunten voor op de checklist. 

De tent of caravan controleren

Ga je met een tent op reis, controleer dan op tijd of er geen schimmel in de tent zit. Als je tent op het einde van een eerdere vakantie niet volledig opgedroogd is opgeborgen, dan heb je kans dat het doek beschimmeld is. Ook de hoeveelheid scheerlijnen en haringen controleren is geen overbodige luxe. Zet ‘m een keer op en controleer alles goed. Ook als je een nieuwe tent aanschaft is het aan te raden om ‘m voorafgaand aan de vakantie minstens één keer dicht bij huis neer te zetten, zodat je er vast wat handigheid in krijgt. Op vakantie je tent voor het eerst opzetten is vaak hét recept voor irritaties over en weer. Heb je een caravan dan is het verstandig om ‘m op tijd een onderhoudsbeurt te laten geven, en om de bandenspanning te controleren alvorens de caravan in te laden. 

Is de kampeeruitrusting compleet?

Ook de rest van je kampeeruitrusting controleren is verstandig. Zijn de pannen nog in goede staat, zijn de luchtbedden niet lek en wat is de staat van de gasbrander? Zijn de gasflessen nog vol, of moeten ze worden bijgevuld? Waar zijn de slaapzakken gebleven, bieden ze op de plek van bestemming voldoende slaapcomfort? Doen de zaklampen het nog, en is de borden- en bestekset nog compleet? Nemen we een barbecue mee, en is die nog niet aan vervanging toe? Kan het zijn dat we ter plaatse een kachel nodig hebben voor de koude momenten? Breng dit goed in kaart. Doe ook deze controle ruim voor vertrek, zodat je nog voldoende tijd hebt om naar de winkel te gaan voor vervanging van je spullen of voor het vullen van de gasflessen.

Als je behoefte hebt aan iemand die met je meedenkt als het om je kampeervakantie gaat, denk dan eens aan ons. Wij hebben alles wat je nodig hebt om comfortabel te kamperen. Of je nu een nieuwe tent nodig hebt, je gasflessen wilt laten vullen of een kachel of parasol nodig hebt, alles wat je nodig hebt voor je kampeervakantie kun je bij ons vinden. Wij zorgen ervoor dat je compleet met vakantie gaat!