Wij Nederlanders zijn echte kampeerders. De één doet het in een camper, de ander in een caravan. Maar veel mensen doen het nog steeds het liefst in een tent. Zoveel mensen, zoveel wensen.
Ook als het om de tent zelf gaat, is er veel mogelijk. Of je nu met z’n tweeën gaat backpacken of met je gezinnetje naar een familiecamping wilt, er is voor iedere gelegenheid en voor ieder gezelschap wel een passende tent. Buitenhuis Beringe is gespecialiseerd in pop-up tenten, koepeltenten en tunneltenten van diverse kwaliteitsmerken.

Pop-up tent

Een pop-up tent is ideaal als je ergens een nachtje verblijft en je niet veel werk wilt hebben aan het opzetten en afbreken van je tent. Het frame van glasfiber is zodanig op te vouwen dat er een heel klein pakketje overblijft. In opgevouwen staat is er sprake van een bepaalde ‘spanning’ in het frame, dat zich als het ware wil uitvouwen. Als je zo’n pop-up tent de ruimte geeft door ‘m even te schudden of in de lucht te gooien, ontvouwt de tent zich vanzelf! Nog even afspannen en je kunt erin. Handig voor evenementen – helaas nu even niet –, kortdurende vakanties en backpack vakanties.

Koepeltent

Een koepeltent heeft gekruiste boogstokken. Hierdoor is de constructie stabiel en zijn haringen niet per se nodig. In principe is dit type tent geschikt voor alle seizoenen én kan ‘ie ook op oneffen terrein goed worden afgespannen. Door de vorm biedt de koepeltent veel ruimte en is hij bovendien goed bestendig tegen stormachtig weer. Daarnaast is ook dit type tent erg compact op te vouwen, waardoor hij weinig ruimte inneemt op reis. Een allround tent met veel mogelijkheden!

Tunneltent

Een tunneltent heeft, in tegenstelling tot een koepeltent, boogstokken van aluminium of glasfiber die parallel lopen aan elkaar, waardoor de tent een langgerekte vorm heeft. Vandaar de naam. De tent wordt met haringen vastgezet en is relatief makkelijk op te zetten, ook door één persoon. Tunneltenten zijn alleen wat minder stormvast doordat de stokken niet kruisen. Wel bieden ze veel binnenruimte en hebben ze over het algemeen een ruime voortent, zodat je bij wat minder weer kunt schuilen zonder dat het meteen ten koste gaat van de slaapruimte.

Wil je een nieuwe tent aanschaffen, maar vind je het lastig om de juiste keuze te maken uit het aanbod op het gebied van tenten? Wil je een tent waar je meerdere jaren plezier van zult hebben? Kom dan eens bij ons langs! Aan de hand van je wensen en budget denken we graag met je mee.