Nu de buitentemperatuur langzamerhand weer uitnodigt om buiten een hapje en een drankje te nuttigen, worden de tuinset en de bij velen geliefde barbecue weer uit de berging gehaald.

Misschien is je barbecue aan vervanging toe of ben je zelf aan een nieuwe uitdaging toe. In dat geval is het tijd om op pad te gaan voor een nieuw exemplaar. Maar wélk? Het aanbod is tegenwoordig zo groot dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

De houtskoolbarbecue

Voor het authentieke barbecuegevoel en een heerlijke grillsmaak omdat je op echt vuur brandt, kies je een houtskoolbarbecue. Bij deze barbecues heb je geen gasfles of stopcontact nodig, waardoor een klein exemplaar makkelijk mee te nemen is naar bijvoorbeeld de camping.

De gasbarbecue

Een gasbarbecue is snel op temperatuur en een draaiknop maakt het verstellen van de temperatuur heel eenvoudig. Je hebt er weinig rook van, waardoor deze barbecue ook heel geschikt is voor binnenplaatsen of kleine tuinen.

De buitenkeuken

Barbecue je vaak en houd je van comfort, dan is de buitenkeuken vast iets voor je. Het is een verlengstuk van je keuken. Buitenkeukens werken evenals de reguliere gasbarbecue op gas. Bovendien heeft een buitenkeuken meerdere branders, waardoor je ook de bijgerechten buiten kunt maken.

De elektrische barbecue

Net als bij gasbarbecues heb je bij elektrische barbecues geen last van rook. De stekker gaat in het stopcontact en binnen tien minuten kun je met grillen beginnen. De combinatie van energiebron en geen rookontwikkeling maakt dat de elektrische barbecue ook heel geschikt is voor gebruik op het balkon. Ook schoonmaken is simpel, je hoeft de barbecue alleen maar even op de hoogste stand te zetten.

Skottelbraai

Voor wie iets nieuws wil uitproberen is er de skottelbraai, een veelzijdig, draagbaar kooktoestel op gas waarmee je snel en gemakkelijk een smakelijke en gezonde maaltijd bereidt. De oorsprong van de skottelbraai ligt in Zuid-Afrika, waar boeren op een open veld hun vlees bereidden op een oude ploegschaar boven een vuur. Een romantische gedachte!

De juiste gasfles

Om goed voorbereid van start te gaan let je er bij gasbarbecues ook op dat je het juiste type gasfles – de gascartouche, een 5 kg of een 10 kg fles – aanschaft en deze bovendien op tijd laat bijvullen – wat uiteraard óók bij ons kan.

Heb je moeite met kiezen? Kom dan eens bij ons langs, zodat we op basis van je wensen met je mee kunnen denken. Ons assortiment is uitgebreid en biedt aan elk wat wils. We zijn gewoon open!